Cykler du meget i din fritid, eller pendler du langt på cykel hver dag i forbindelse med job eller uddannelse så kan du med fordel gøre brug af klikpedaler.

Har du ikke før stiftet bekendtskab med klikpedaler så kan du læse med her i denne lille guide til klikpedaler, for at blive klogere på hvad du skal vælge.

Køb efter individuelt behov

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at der ikke kan anbefales en bestemt type klikpedal der er bedst til alle. Det vil nemlig til hver en tid også handle om dit individuelle behov.

Du kan nemlig både få klikpedaler til landevejscykling, klikpedaler til MTB, men også kombi-pedaler. Nogle vælger faktisk også kun at køre med en klikpedal, så på den måde skal du faktisk vælge det der passer bedst til dig, og som giver dig optimal komfort når du kører.

Vælg en kombipedal

Formålet med klikpedaler er hovedsageligt at få en bedre kraftoverførsel og et bedre greb. Derfor kræver det også cykelsko og klamper, men hører du til gruppen der også gerne vil bruge cyklen i almindelige sko af og til, så kan en kombipedal være en god løsning. Kombipedalen har klik på den ene side og almindelig trædeflade på den anden side.

MTB klikpedaler

Det optimale valg til dig der kører MTB, Gravel eller Crosscykel er de såkaldte spd pedaler. De har klik fra flere sider og er derfor nemme at komme ind og ud af. Samtidig er det en fordel med en lille klampe, hvis man har behov for at stå af og trække.
Du kan også sagtens få kombi klikpedaler hvis du f.eks. både bruger din cykel til at pendle med, og til at køre MTB i fritiden.
MTB klikpedaler er heller ikke så følsomme over for skidt og snavs som pedaler til race/landevejscykling.

Race klikpedaler

Når du kigger efter de optimale klikpedaler til landevejscykling, så er der to ting du skal kigge efter. Størrelse, og vægt.
Jo større flade jo bedre kraftoverførelse, og jo lavere vægt, jo mindre påvirkning når du cykler.

Når du har fundet de rigtige pedaler, skal du selvfølgelig også vælge cykelsko og klamper der passer hertil, har du allerede cykelsko er det selvfølgelig også noget du kan bruge til at vælge dine klikpedaler ud fra.
Det er nemlig ikke alle sko og klikpedaler der fungerer sammen, så det skal du huske at være opmærksom på inden du køber.